Language

lights on Deze site vertelt het verhaal van onze MGA coupe uit 1957. We kochten de MGA in San Francisco en hebben het naar Nederland gebracht.Een oude auto uit zonnig Californië. Op de site geven we inzicht in de restauratie en de problemen die we tegen kwamen en natuurlijk de euforie van de voltooiing. De verhalen zijn enigszins gesorteerd naar onderwerp en activiteit. lights on We wilden onze verhalen delen met andere oldtimer liefhebbers. Misschien kunnen we mensen op ideeën brengen. Verder is er ook een pagina met alle foto's .

Hoewel deze site hoofdzakelijk over onze MGA gaat, hebben we ook aan andere projecten gewerkt. In 1996 breidde ons gezin verder uit en moest er een grotere auto komen. Deze Peugeot 404 voldeed aan de eis van een grotere auto en was zeker de meest interessante van de auto's die we op het oog hadden. Voor geruime tijd was het ons enige gemotoriseerde vervoermiddel. We hebben menige vakantie naar Frankrijk met de 404 ondernomen, totdat de Peus versterking kreeg in de vorm van een moderne auto. Hierdoor konden we de Peugeot eens flink onder handen nemen en hebben we uiteindelijk de motor en het lakwerk flink aangepakt.

The Guzzi In 2015 was er familie lid die ons vroeg eens naar een Moto Guzzi T3 Polizia motorfiets te kijken. De motor had lange tijd in een opslag gestaan en de angst was dat daardoor de motor niet erg betrouwbaar zou zijn voor langere trips. Dit is juist een motor die is gebouwd voor langere ritten. Hij is immers gemaakt voor de Italiaanse politie. Die moesten daar uren op kunnen rondrijden op zoek naar schurken en dus moest de motor snel en comfortabel zijn. We zijn begonnen met het vervangen van de olie, maar kwamen er snel achter dat de keerringen en o-ringen in slechte staat waren. Uiteindelijk hebben de motorfiets uit elkaar gehaald en het nodige vervangen. Ook hebben we het frame laten poedercoaten en een aantal delen opnieuw laten verchromen.